Hogyan ápoljuk a szemüveget?

A szemüveg tisztítása tulajdonképpen egyszerű dolog, mégis gyakran találkozunk a végletekkel, ezért nem árt beszélni róla! Sokakkal előfordul, hogy azt hiszik romlott a látásuk, pedig csak piszkos a lencse. A másik véglet, amikor mindenféle szemüveg tisztításra alkalmatlan kendővel vagy zsebkendővel törlik meg a lencsét, ami megkarcolja vagy rosszabb esetben akár le is marja a szemüvegről a rétegeket! Ha gyermekünk szemüveges, mihamarabb tanítsuk meg neki, hogy hogyan tisztítsa meg a lencséket!

Mi tegyünk tehát a tiszta lencsék érdekében?
A legjobb, ha a tisztításhoz mikroszálas törlőkendőt használunk. Ezek eltávolítják a zsírt és a nedvességet is. A lencséket először folyóvíz alatt tisztítsuk meg, hogy lemossuk a port és durvább szennyeződéseket. Következő lépésként adjunk a vízhez pH semleges mosogatószert. Ezután töröljük meg a lencsét a mikroszálas kendővel, ügyelve arra, hogy ne dörzsöljük túlságosan!
A mikroszálas kendőket is érdemes kimosni, de figyelve arra, hogy maximum 40 fok legyen a víz hőmérséklete, és ne adjunk a mosáshoz öblítőt, mert a legközelebbi szemüvegtisztításnál csíkokat hagyhat a lencsén.
Ha épp nem viseli a gyerkőc a szemüveget, mindig tartsa kemény tokban! Ha nincs kéznél a tok, akkor pedig ügyeljen rá, hogy mindig lencsével felfelé tegye le, hogy ne karcolódjon.
A Nano Vista Silicon Baby modelljeihez aranyos nyulas tokot és törlőkendőt is küldünk, így biztosan nagy kedvvel ápolják majd a gyerekek a szemüvegeiket.

Márkaboltjaink elérhetősége itt található: >>> MÁRKABOLTOK

Webshopunkban pedig több, mint 200 Nano Vista modell közül válogathatsz! >>> NANO VISTA SZEMÜVEGEK