Milyen méretű szemüveg kell a gyerekemnek?

Az előző blogposztokban a színekről és a formákról esett szó, most pedig egy olyan fontos tényezőt veszünk górcső alá, mint a szemüveg mérete.

Teljesen evidens, hogy nem szerencsés, ha egy szemüveg túl nagy, vagy pont ellenkezőleg, túlságosan kicsi. A szemüveg méretét a szemgödör nagysága, valamit a két szem egymástól mért távolsága határozza meg. Nagyon kényelmetlen tud lenni, ha a szemüveg túl szorosan illeszkedik a gyerek arcához, főleg ha esetleg még nyomot is hagy rajta. A keret ne legyen magasabb, mint a szemöldökvonal, vagy szélesebb, mint maga az arc. Viszont elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a gyerek látótere megfelelő méretű legyen, és minden irányba megfelelően lásson vele. A szemüveget nagyon pontosan kell beállítani, mert egy pontatlanul beállított szemüveg akár 40%-kal is ronthatja a látás minőségét, ezért ezzel mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni.

Soha ne válasszunk a gyermeknek a kelleténél nagyobb keretet, mondván, hogy majd belenő, ezzel csak árthatunk!

A Nano Vista kollekciókban 34-50-es méretig találhatók szemüvegek. A 34, 36, …50-es méretet mm-ben adják meg, és az egyik lencse szélességét jelöli.

Lencse szélesség
A torhetetlenszemuveg.hu webshopban minden termékoldalon találsz egy „Segítség a méretválasztáshoz” gombot, melyben igyekszünk támpontot adni a megfelelő méret kiválasztásához.

Ide kattintva megtekintheted a teljes kollekciót, és a bal oldali sávban található szűrők segítségével, méret szerinti szűkítést is beállíthatsz! >>> MEGNÉZEM AZ OPTIKAI KERETEKET!