Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor lencsét választunk a gyerek szemüvegébe!

Arról, hogy a törhetetlenszemüveg webshopban, olyan szemüvegkereteket kapsz, melyeknél a fejlesztésük során, a gyerekek igényeit maximálisan figyelembe vették, már sokat írtunk. Egy szemüveg azonban csak egy csinos kiegészítő a lencse nélkül. Bármár több olyan gyerekről tudunk, akiknek a szeme nem szorul korrekcióra, de annyira megtetszett nekik a Nano Vista keret, hogy dioptria nélküli lencsével viselik.

De essen pár szó a lencsékről is.

A szemüveg készítésekor a látszerész minden szakmai szempontot elmond, amit a szülőnek mérlegelnie érdemes. Ezek a következők lesznek.

  • A gyerekszemüvegekbe minden esetben műanyag lencsét válasszunk, ezt talán nem is kell megmagyarázni, hogy miért. Hiszen játék, aktív mozgás közben ez maximális biztonságot nyújt.
  • Érdemes vékonyított lencsét választani, mert fontos, hogy minél könnyebb legyen a szemüveg, kényelmes legyen viselni. A Nano Vista keretek így is 35%-kal könnyebbek, mint a legtöbb műanyag gyerekkeret, így egy könnyített lencsével, szinte észrevétlen a viselésük.
  • Ha már egy rendkívül tartós és strapabíró keretet választottunk, akkor a lencsére is érdemes kérni egy kemény réteget, melytől a lencse tartósabb lesz.
  • A tanteremben a világítás okozhat kellemetlen tükröződéseket, emiatt az antireflex réteget is érdemes fontólóra venni, mely kiszűri a zavaró becsillanásokat.
  • A nagyobb gyerekek bizony sokat ülnek monitor előtt, a laptop az iskolai feladataik elvégzésében is segítségükre van, ezért a káros kék fény kiszűrésére is fontos odafigyelni.

Ha a torhetetlenszemüveg.hu oldalon vásárolsz gyerekkeretet, akkor ajándékba kapsz egy 5000 Ft-os kupont, melyet Márkapontjaikontudsz beváltani bizonyos lencsék készítéséhez.

Válogass a kisebbeknek és a nagyobbaknak tervezett kollekcióból:

A Silicon Baby kollekció a legkisebbeknek 0-4 éves korig, innen érhető el: Silicon baby I-II

A NANO kollekció 4-18 éves korú gyerekeknek/kamaszoknak pedig innen érhető el: Nano Vista kollekció