Télen még fontosabb, hogy viseljünk napszemüveget!

A nyári hónapok elmúltával hiba volna eltenni a napszemüvegünket. Sokan nem tudják, hogy nyáron a zöldfelületek a fény mindössze 6%-át verik vissza, míg a hó esetében ez az érték 95% körüli. Kizárólag a megfelelő minőségű lencsékkel ellátott napszemüvegek nyújtanak hatékony védelmet a szemgyulladás, vagy a még súlyosabb szövődmények ellen.

A nyári hónapok elmúltával hiba volna eltenni a napszemüvegünket. Sokan nem tudják, hogy nyáron a zöldfelületek a fény mindössze 6%-át verik vissza, míg a hó esetében ez az érték 95% körüli. Kizárólag a megfelelő minőségű lencsékkel ellátott napszemüvegek nyújtanak hatékony védelmet a szemgyulladás, vagy a még súlyosabb szövődmények ellen. A napfény, amely nagy mennyiségben tartalmaz UV-sugárzást, károsítja szemünk retináját. Ezek alapján biztosak lehetünk abban, hogy egy kiváló minőségű napszemüveg okos befektetés. 

Egy jó minőségű napszemüveg a kék fénnyel szemben is megfelelő védelmet biztosít. Ez azért fontos, mert a kék fény károsíthatja a makulát, szemünknek azt a pontját ahol látásunk a legélesebb. 

Forrás: Zeiss