Üdvözlünk, a törhetetlen* szemüvegek birodalmában!
Kosár A kosár üres
Kosár megtekintése

Nano Vista Blog

Cikkek, tippek, hasznos tudnivalók a Nano Vista gyermekszemüvegek világából.

201802.15

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor lencsét választunk a gyerek szemüvegébe!

Arról, hogy a törhetetlenszemüveg webshopban, olyan szemüvegkereteket kapsz, melyeknél a fejlesztésük során, a gyerekek igényeit maximálisan figyelembe vették, már sokat írtunk. Egy szemüveg azonban csak egy csinos kiegészítő a lencse nélkül. Bármár több olyan gyerekről tudunk, akiknek a szeme nem szorul korrekcióra, de annyira megtetszett nekik a Nano Vista keret, hogy dioptria nélküli lencsével viselik.

Elolvasom...

201711.16

A törhetetlen szemüvegre sem árt vigyázni egy kicsit! :)

Rendben, hogy törhetetlen, de azért fontos megtanulni és megtanítani a gyerekeknek, hogyan vigyázzanak a szemüvegükre! Ha ezeket az egyszerű tudnivalókat betartjátok, akkor biztosan tartós marad a szemüvegkeret és a lencse is!

Elolvasom...

201709.11

A tökéletes rögzítőrendszer, avagy két szemüveg egyben!

A legtöbb gyerek, nem az a szobanövényként sarokban üldögélő típus, és ez így van jól. Ezért nekik kifejezetten fontos, hogy a szemüvegük minden körülmények között a fejükön maradjon. A tanítási órák alatt a rögzítés nem feltétlenül jelent problémát, de egy testnevelés óra már valódi kihívás elé állíthatja szemüveges viselőjét.

Elolvasom...

201707.13

Milyen méretű szemüveg kell a gyerekemnek?

Az előző blogposztokban a színekről és a formákról esett szó, most pedig egy olyan fontos tényezőt veszünk górcső alá, mint a szemüveg mérete.

Elolvasom...

201704.14

Egyre több a rövidlátó gyerek

Drasztikusan emelkedik a rövidlátással küzdő gyermekek száma, derült ki egy svéd kutatók által közzétett tanulmányból. 70 évvel ezelőtt a svéd gyerekeknek csak 8-9 %-a volt rövidlátó, ma ez az arány 400 %-kal emelkedett, már 40 % -uk az. A változás oka ott keresendő, hogy az emberi szem nem arra való, hogy hosszú távon monitorokat és kijelzőket nézzen.

Elolvasom...

201702.15

Tudta Ön, hogy 4-ből 1 gyermek nem látja jól a táblát? Vajon az Ön gyermeke látása megfelelő? Biztos benne?

A nem megfelelő látás az iskolában akár a teljesítmény romlásához is vezethet. Ugyanakkor a kényelmetlen, túl nehéz vagy nem esztétikus szemüveg számos kellemetlenséget okozhat gyermekének, ami miatt biztosan nem viseli majd szívesen azt. Az időben történő látáskorrekció ugyanakkor azért nagyon fontos, mert így akár a későbbi szemüvegviselés is elkerülhető.

Elolvasom...

201801.26

NanoHands gyerek napszemüvegek – fókuszban az egészség!

Azt gondolnánk, hogy télen nem érdemes a napszemüvegekről cikket írni, de ez nem igaz. Különösen a gyerekek esetében fontos, hogy beszéljünk a négyévszakos szemvédelemről! Hiszen szemükmég fejlődésben van, ezért védelem nélkül több káros hatás éri őket, mely a későbbiek folyamán szembetegségekhez vezethetnek.

Elolvasom...

201710.30

Egy gyerekszemüveg, foszforeszkáló szárral?! Ugyan mire jó ez?

NanoGlow optikai gyerekszemüveg keretek szára különleges foszforeszkáló anyagból készül, így világítanak a sötétben.Talán felmerül benned a kérdés, hogy ugyan mire jó ez?

Elolvasom...

201708.31

Megrágta a kutya? Van megoldás!

A torhetetlenszemuveg.hu webshopban található szemüvegeket nagyon nehéz „elpusztítani”, de az életben mindig akadnak olyan váratlan helyzetek, amikor hiába az extrán strapabíró anyag, a szemüveg mégis megsérül.

Elolvasom...

201706.13

A forma jelentősége gyerek szemüveg vásárlásakor

Ha végignézünk a gyerekszemüveg választékon, hasonlóan a felnőtt kollekciókhoz, itt is többféle forma közül választhatunk. De a gyerekek esetében az ízlésen kívül, más egyéb szempontokat is fontos figyelembe venni. A Nano Vista választékán belül is találkozhatunk kerek, ovális és szögletes gyerekszemüvegekkel.

Elolvasom...

201703.23

Miért fontos a kék fény elleni védelem?

A nap és különböző mesterséges fényforrások (LED lámpák, számítógépek, okostelefonok) által kibocsátott kék fény – a látható fény spektrumának 380-500 nm hullámhossz közé eső része – jótékony hatással van az emberi szervezetre, különösen annak belső biológiai órájára. Ugyanakkor a szemre kifejezetten káros lehet ennek a fénynek bizonyos hullámhossza.

Elolvasom...

201701.10

Télen még fontosabb, hogy viseljünk napszemüveget!

A nyári hónapok elmúltával hiba volna eltenni a napszemüvegünket. Sokan nem tudják, hogy nyáron a zöldfelületek a fény mindössze 6%-át verik vissza, míg a hó esetében ez az érték 95% körüli. Kizárólag a megfelelő minőségű lencsékkel ellátott napszemüvegek nyújtanak hatékony védelmet a szemgyulladás, vagy a még súlyosabb szövődmények ellen.

Elolvasom...

201712.19

Milyen formájú szemüveg illik az arcomhoz?

Vannak azok a szerencsések, akiknek minden keret jól áll, és nekik inkább a bőség zavara miatt nehéz a döntés a szemüvegkeret kiválasztásánál. Nekik általában ovális vagy hosszúkás arcformájuk van.

Elolvasom...

201709.28

Hogyan ápoljuk a szemüveget?

A szemüveg tisztítása tulajdonképpen egyszerű dolog, mégis gyakran találkozunk a végletekkel, ezért nem árt beszélni róla! Sokakkal előfordul, hogy azt hiszik romlott a látásuk, pedig csak piszkos a lencse. A másik véglet, amikor mindenféle szemüveg tisztításra alkalmatlan kendővel vagy zsebkendővel törlik meg a lencsét, ami megkarcolja vagy rosszabb esetben akár le is marja a szemüvegről a rétegeket! Ha gyermekünk szemüveges, mihamarabb tanítsuk meg neki, hogy hogyan tisztítsa meg a lencséket!

Elolvasom...

201707.27

Milyen anyagból készül a jó gyerekszemüveg? Eláruljuk!

A blogcikk sorozat korábbi cikkeiben írtunk a színek, a formák és a méretválasztás jelentőségéről, most pedig az egyik, talán legfontosabb tulajdonság az ANYAG került sorra.

Elolvasom...

201705.31

A te gyereked milyen szempont alapján választana szemüveget magának?

Abban biztosak lehetünk, hogy egy gyermek számára szinte minden esetben a szín és a divatosság lesz az elsődleges szempont a választásban. Ezért mindenképpen érdemes, lehetőség szerint együtt választani szemüveget.

Elolvasom...

201703.06

Inkább tíz gyermeket kell "feleslegesen" azonnal szakorvosi vizsgálatra küldeni, mint egyet későn!

A gyermekek látásának fejlődését mindvégig nyomon kell követni. Az éleslátásra, illetve kancsalságra vonatkozó tájékozódó vizsgálatokat a háziorvosoknak, iskolaorvosoknak, védőnőknek kell elvégezni. A tompalátás észlelésének leghatásosabb módszere a megfelelő időben elvégzett szűrővizsgálat.

Elolvasom...