A forma jelentősége gyerek szemüveg vásárlásakor

Ha végignézünk a gyerekszemüveg választékon, hasonlóan a felnőtt kollekciókhoz, itt is többféle forma közül választhatunk. De a gyerekek esetében az ízlésen kívül, más egyéb szempontokat is fontos figyelembe venni. A Nano Vista választékán belül is találkozhatunk kerek, ovális és szögletes gyerekszemüvegekkel.

A gyerek életkora jelentősen befolyásolja, hogy milyen számára az ideális szemüvegforma. A kisbabák számára, akik még főleg lentről néznek felfelé, hiszen sokat vannak a földön, és a legtöbb időt fekvő helyzetben töltik, inkább a kerek formájú keretek ajánlottak, mégpedig azért, hogy a szemüveg felső részén is széles legyen a látóterük. A nagyobb gyerekek látása már centralizáltabb, ezért nekik már a kevésbé magas, szögletes vagy épp ovális formák is bátran választhatók. Mindig figyeljünk arra, hogy az ideális szemüveg nem nyúlik magasabbra, a szemöldök vonalánál.

A Silicon Baby legkisebb gyártott méreteiben a fentiek miatt főleg a kerek formák dominálnak, a nagyobb gyerekeknek szánt méretekben pedig már találhatunk szögletes formájú gyerekszemüvegeket is.

A Silicon Baby 0-4 éves gyerekeknek szánt keretek között itt válogathatsz: Silicon Baby keretek

A NANO kollekció 4-18 éves korú gyerekeknek/kamaszoknak pedig innen érhető el: Nano Vista kollekció