Hogyan válasszuk ki a tökéletes sport szemüveget?

Segítünk Nektek kiválasztani a tökéletes sport szemüveget lépésről-lépésre:

1. lépés: Keress egy rugalmas, ellenálló és törésbiztos keretet!

A sportszemüveg vásárlásakor az egyik legfontosabb szempont, amit érdemes szem előtt tartani az a szemüveg anyaga. Érdemes olyan keretet választanunk, ami rugalmas, ellenálló és nem törik könnyen, hogy a sportolás közben bekövetkező balesetek során is el tudjuk kerülni a komolyabb sérüléseket.

2. lépés: Az lencse anyaga is döntő. Válaszd a törhetetlen alternatívákat!

Nem csak a szemüveg keretének anyagára, de a lencsére is érdemes nagyobb hangsúlyt fordítani. Ma már a szemüveglencsék között is találhatunk olyan alternatívakat, amik törhetetlenek és sokkal nagyobb védelmet nyújtanak a szemünknek.

3️ lépés: A könnyű és kényelmes szemüveg teszi lehetővé a maximális mozgásszabadságot.

Nem csak a szemüveg anyaga, de alakja is legalább annyira fontos. Amennyire csak lehet, illeszkedjen a fejre. Legyen a lehető legkényelmesebb. Van egy alapszabály: minél könnyebb a szemüveg, annál kényelmesebben helyezkedik el az orron. 

4️ lépés: Ne feledd az UV védelmet, függetlenül attól, hogy nyár van-e vagy tél!

Az UV védelemről se feledkezzünk meg! Szabadidős sport tevékenységek közben elég sok időt töltünk kint a napfényben és az UV sugárzás elől még télen sem tudunk elbújni. Érdemes a lehető legjobb UV szűrővel ellátott lencsét választanunk a sport szemüvegeinkbe is.

Válassz okosan, és tartsd szem előtt ezeket a szempontokat a sport szemüveged kiválasztásakor!

A mi NanoVista és BFlex törhetetlen szemüvegeink tökéletes választások lehetnek, hiszen rugalmas, ellenálló anyagból készültek, száraik pedig egy gyors mozdulattal sportpántra cserélhetőek, így tuti biztos, hogy a legkeményebb edzés végén is ugyanúgy a helyükön fognak maradni.