Miért fontos, hogy egy gyerekszemüveg BPA mentes legyen?

Ma már bármilyen baba - és gyerekruházati termék esetében alapvető elvárás, hogy találkozzunk a BPA-mentes címkével. De miért is veszélyes a BPA (Bisphenol A)? BPA egy szintetikus szerves anyag. Az 50-es évektől kísérleteztek vele, és rájöttek, hogy a műanyag kemény, ellenálló és áttetsző lesz tőle.A BPA-nak van egy érdekes tulajdonsága, a szervezetben hasonló hatást fejt ki, mint az ösztrogén, azaz beleavatkozik az ember hormonháztartásába.

Ez a beavatkozás és ennek hatása számos betegséggel hozható összefüggésbe: meddőség, rák, pajzsmirigy problémák. Természetesen a kutatásokat egy sor vita övezi, leginkább arról, hogy mi az az egészségügyi határérték, ami már valóba káros a szervezetre.

Mindenesetre az EU Élelmiszerlánc és Állategészségügy Állandó Bizottsága 2010-ben betiltotta a BPA felhasználását cumisüvegekben, és korlátozta használatát mindenféle, élelmiszerekkel érintkezésben használt anyagban. Az engedélyezett kioldódási határérték 0,6 mg/kg, a tudomány jelenlegi állása szerint ilyen bevitel mellett a BPA nem jelent veszélyt.

Ugyanakkor a Nano Baby szemüvegek - melyek akár már csecsemő kortól viselhetők, - BPA mentes anyagból készülnek, és egyáltalán nem allergizálnak.Természetesen ne hagyjuk, hogy a gyerkőc rágcsálja a szemüvegét, de ha egy óvatlan pillanatban mégis a szájába veszi, tudhatjuk, hogy semmiféle mérgező anyag nem jut a szervezetébe a szemüveg anyagából.

A legkisebbeknek szánt kollekció a webshopon itt található >>> SILICON BABY

Kövess bennünket Facebookon is, ahol érdekes tartalmakkal várunk! >>> FACEBOOK