Milyen formájú szemüveg illik az arcomhoz?

Vannak azok a szerencsések, akiknek minden keret jól áll, és nekik inkább a bőség zavara miatt nehéz a döntés a szemüvegkeret kiválasztásánál. Nekik általában ovális vagy hosszúkás arcformájuk van.

A szögletes arcforma esetén általában szerencsés, ha kerek vagy ovális formájú szemüvegkerettel tompítjuk a vonásokat. A kerek arcforma esetében az az ideális választás, ha a keret kicsit nyújtja az arcot, amit leghatékonyabban szögletes formákkal érhetünk el. A szív alakú arcforma esetén, fontos, hogy a keret ne hangsúlyozza tovább a homlok szélességét és az állcsúcs keskenységét.

A gyerekszemüveg választáskor azonban, nemcsak az arcformát kell figyelembe venni, hanem a gyerek életkorát is.

A kisebb babák, még sokat fekszenek vagy másznak, azaz sokat néznek lentről felfelé. Ezért nekik fontos, hogy a szemüveg felső részén is kellően széles legyen a látótér. Ezért nekik a kerek kialakítású szemüveg javasolt.

A nagyobb gyerekeknél már figyelembe lehet venni az arcforma adottságait, hiszen nekik már centralizáltabb a látásuk, így nekik lehet már ovális vagy szögletes formájú szemüveget választani. Ugyanakkor egyre nagyobb trend a kerek forma, a kamaszok is egyre szívesebben viselik. A nyugateurópai trendeket figyelve biztosak vagyunk benne, hogy ez hamarosan hozzánk is begyűrűzik.

A Silicon Baby 0-4 éves gyerekeknek szánt keretek között itt válogathatsz: Silicon Baby keretek

A NANO kollekció 4-18 éves korú gyerekeknek/kamaszoknak pedig innen érhető el: Nano Vista kollekció

A felnőttek törhetetlen szemüveg kollekciója, a DOSUNO pedig itt található:

https://torhetetlenszemuveg.hu/szemuvegkeretek?marka=141